GUITARER
 
 
 
     
 
 
 
Fender Stratocaster årg. 1969.
En strat med den helt rigtige lyd der er glasagtig i toppen
.
 
     
     
 
 
 
Gretsch G6120 "Nashwille" m. Bigsby Reissue årg. 1960.
Gretsch'en har en meget karakteristisk lyd, som effektivt og naturligt finder plads i lydbilledet. Samtidig er det en alsidig guitar.
 
     
     
 
 
 
Gibson Jumbo J-100.
En akkustisk guitar med dejlig, fyldig klang og den karakteristiske Gibson-lyd.
 
     
     
 
 
 
Martin D1220 12-str.
En fed 12-str. som får lov til at komme med på landevejen engang imellem.
 
     
     
 
 
 
Levin WR34 årg. 1974.
Købt i Stockholm for 7500,- svenske kr. Var på ferie i Stockholm og faldt for denne herlige svenske model. Levin'en har en flot, lys klang og et fint strejf af vintage-karrakter. Den skal stemmes hele tiden, så den hænger hjemme i stuen som mit foretrukne sangskriver-værktøj og studieguitar.
 
     
     
 
 
 
Levin model 335 årg. 1959.
Alderspræsident i samlingen. Mest anvendt i studiesammenhænge og til enkelte rock 'n' roll-job. En sjov og speciel guitar, som skal stemmes hele tiden.
 
     
     
 
 
 
Rickenbacher 12-str.
Den helt rigtige 12-str. el-guitar, som desværre bliver luftet lidt for sjældent.
 
     
     
 
 
 
Ovation hi-str.
Hi-str. er det samme som de seks høje strenge fra en 12-str. Det kan ofte være lige den lyd, man mangler i stduie-sammenhænge.
 
     
     
     
 
 
 
FORSTÆRKERE
 
 
 
     
 
 
 
Vox AC 30 årg. 2001.
Bygget af Marshall i 2001. Dette er en af de gode årgange, som blev fremstillet før kinesen overtog produktionen. Den klæder Gretsch'en forbindeligt, men skal skrues godt op for at lyde fedt.
 
     
     
 
 
 
Selmer Treble 'n' Bass Fifty årg. 1963 m. Vox 2 x 12" Blue Alnicio højtalere.
Købte i 1995 dette setup af en gammel pigtråds-musiker for 3500,-. Han fortalte at dengang havde vi jo to af dem her - én til rytmeguitar og bas + en anden til single-guitar og vokal. Det har stået stille i 11 år pga. nogle fejl i toppen og nogle højtaler-enheder der skulle skiftes. Jeg fik det op at køre for nylig, og var meget overrasket over, hvor godt det egentlig spiller. Et fint lille setup med den fede vintage-lyd, der er lidt fyldigere end AC 30'eren.
 
     
     
 
 
 
Fender Concert.
En god, lille handy sag. Idéel til blues el. rock 'n' roll med guitaren i centrum.
 
     
     
 
 
 
Fender Super Six Reverb.
Verdens største combo "køleskab", som jeg kender til. Den kan med sine 100W og 6 x 10" højtalere spille højere end man har lyst til at lægge øre til. En sand slave som aldrig er gået ned.
 
     
     
 
 
 
Fender Vibrolux Reverb.
En fin lille model, der har sin plads hjemme i stuen som øveforstærker.
 
     
     
     
 
 
 
PEDALBOARDS
 
 
 
     
 
 
 

Pedalboard: 2 x Boss tuner, Carl Martin Hydra bost. Tonebone trimode by Toneworks 2 ch. rør distortion. Morley Power wah volume. Dunlop tremovibe. T-rex Replica delay, T-rex Room mate reverb, Boss tuner til akustisk guitar, T-rex Fuel tank strømforsyning, KW pedalkasse.

 
     
     
 
 
 
Pedalboard 2: Korg tuner, Carl Martin Hydra bost. Bmf Emerald Green distortion Svensk håndbygget pedal. Morley Power wah volume. Carl Martin Tremovibe. T-rex Replica delay, T-rex Room mate reverb, T-rex Fuel tank strømforsyning. Cassenova pedalkasse.
 
     
     
 
 
 
Akustisk pedalboard: Boss tuner, Boss Compressor/Sustainer, Seymour Duncan Booster, T-rex Replica delay, T-rex Room mate reverb, Dunlop Big John strømforsyning, hjemmesnittet pedalpind i standard alukuffert.
 
     
     
     
 
 
 
ANDRE STRENGEINSTRUMENTER
 
 
 
     
 
 
 
Bouzouki.
Købt hos en håndbygger i Athen på en ferie i Grækenland. Bouzouki'en har været luftet i enkelte studie- og livesammenhænge.
 
     
     
   
 
Citar.
Jeg var en måned i Indien, hvor jeg tog lidt citar-timer og købte dette instrument i New Delhi. Har brugt den enkelte gange i studiesammenhænge.
 
     
     
 
 
 
Charango.
Et løjerligt lille indianer strengeinstrument, som jeg endnu ikke har fået lært at spille på. Købt på en ferie i Bolivia.
 
     
     
     
 
 
 
TILBEHØR
 
 
 
     
 
 
 
Guitarremme.
Min far Søren Pors laver de fleste af mine guitarremme. De passer til både mig og guitaren og er meget behagelige at have på.
 
     
 
 
 
Shure Beta 58.
 
     
     
 
 
 
Amp Stand.
Det kan ofte være svært at placere sin forstærker helt rigtigt, især på mindre scener. Den direkte lyd fra højtalerne er altid hård. Med dette stativ kan jeg skyde lige forbi mig selv og publikum - sammetidig undgår jeg at spille for højt.